Thursday, February 21, 2013

Квилинг


Квилинг (Quilling) е техника со која се виткаат траки  хартија , со која се обликуваат според желба во одреден облик и се лепат едни до други. Основно помагало при оваа техника е ова дрвено пенкало кое е засечено на самиот врв за да може да се стави хартијата. Инаку мајка ми прави честитки за разни пригоди и слики исто така. Во наредните постови ќе видите за што всушност станува збор :).
No comments:

Post a Comment